Competitie
Nationale competitie

De VKF organiseert en ondersteunt diverse vormen van competitie, namelijk de Vlaamse Kampioenschappen, WKF en Ippon. Het Belgisch Kampioenschap wordt alternerend ingericht door de VKF en FFKama.
 

Ondersteuning voor provincies en clubs

De VKF biedt haar provinciale comités en clubs de mogelijkheid om hun evenementen te delen op de VKF-kalender en de facebookpagina. Een andere vorm van ondersteuning is het aanbieden van administratieve en logistieke tools. Zo kan er materiaal uitgeleend worden en kan er ingeschreven worden via ons ledenbestand.

VKF stelt wkf-scheidrechters en timekeepers ter beschikking aan de organisatoren van tornooien.
 

Internationale competitie WKF

De VKF vaardigt atleten en begeleidende coaches af naar diverse internationale competities. Voor het WKF-systeem gaat dit van instapwedstrijden op internationaal niveau, over Series A, Premier Leagues, Europese en Wereldkampioenschappen.

In 2021 staat karate (wkf-systeem) ook op het progamma van de Olympische Spelen in Tokio. De aangepaste selectieprocedure vindt u hieronder. WKF publiceerde ook aanpassingen naar aanleiding van de corona-pandemie. Die kan u ook hieronder raadplegen.

De selectie voor een Europees of Wereldkampioenschap gebeurt via een selectieprocedure, vastgelegd door de BKF.
In deze procedure vindt u alle informatie om een selectie te bekomen. U kan de selectieprocedure voor EK en WK hier raadplegen.

De selectiewedstrijden die punten opleverden voor het WK kadetten, junioren en U21 in Chili (23-27/10/2019), het EK kadetten, junioren en U21 in Hongarije (februari 2020) en het EK senioren in Bakoe (maart 2020) vind je in onderstaand bestand. 

Het is mogelijk om op eigen initiatief of via de club deel te nemen aan selectiewedstrijden, met uitzondering van de 'Premier Leagues', 'EK's' en 'WK's'. Inschrijvingen dienen te gebeuren via sportdata. 

Elites die geselecteerd zijn voor de selectiewedstrijden, krijgen hiervoor tijdig persoonlijk bericht.