G-Karate
G-karate is de overkoepelende term voor karate beoefend door sporters met een handicap. Dit zijn personen die omwille van een langdurige fysieke -, verstandelijke -, auditieve -, visuele beperking, een psychische kwetsbaarheid of autisme niet instaat zijn om op gelijke voet met anderen te participeren in het reguliere circuit.

 
G-karate in je club
Clubs die hun deuren willen openstellen voor sporters met een beperking kunnen rekenen op ondersteuning vanuit verschillende hoeken:
 

1. Dynamo-brochure: G-sport in je sportclub

De brochure neemt je stap voor stap mee in de kennismaking met de doelgroep en opstart van een G-werking met een gamma aan tips.

Na registratie kan je de brochure gratis online lezen.

Ontvang je de brochure liever in de bus. Informeer hiervoor bij Anneleen (contact@vkf.be). 

2. Ondersteuning vanuit VKF, Parantee-Psylos en G-karate Vlaanderen

De Vlaamse Karate Federatie werkt reeds verschillende jaren samen met Parantee-Psylos, de Vlaamse unisportfederatie voor G-sport, en G-karate Vlaanderen. Hierdoor kunnen we je zeker begeleiden in het opstarten van een G-werking, je informeren over G-sport vormingen en wegwijs maken in het G-sport en G-karate landschap.
Voor meer info neem contact op met Parantee-Psylos via elien.moerman@parantee-psylos.be.

3. G-sportconsulenten

Sport Vlaanderen, Gent, Antwerpen en Brussel hebben G-sportconsulenten in dienst. Zij zijn lokaal en regionaal goed op de hoogte van het G-sportaanbod  en de ondersteuningsmogelijkheden. In kader van G-sportsubsidies en promotie een belangrijke partner die je verder kan helpen in het ontwikkelen en uitbouwen van je G-sportproject
Een overzicht van de G-sportconsulenten vind je hier.
Een overzicht van de G-sportsubsidies van Sport Vlaanderen vind je hier.
 

Meer info
Heb je nog vragen over G-karate? Laat het ons weten. We helpen je graag verder.
VKF vzw: Anneleen Devlaminck – contact@vkf.be
Parantee-Psylos vzw: Elien Moerman – elien.moerman@parantee-psylos.be
G-karate Vlaanderen vzw: Eric Bortels - eric.bortels@i-k-f.net